Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Κύριε Υπουργέ,

 Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ιδρύθηκε το 1904, είναι από τους μεγαλύτερους σε όλη την χώρα και εκπροσωπεί το ΝΟΜΙΜΟ-ΥΓΙΕΣ και ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ εμπόριο.

Τα εκατοντάδες μέλη μας είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας, είναι οι άνθρωποι του κόπου και του μόχθου, αυτοί που μέχρι πρότινος είχαν αποκαλεστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου ως η «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας».

Αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό εταίρο και φυσικό σύμμαχο κάθε Κυβέρνησης, για την καταπολέμηση της ανεργίας και της ακρίβειας, δημιουργεί έσοδα για το κράτος και αποτελεί πραγματικό εργαλείο για ανάπτυξη, ευημερία, πρόοδο και πολιτισμό στην χώρα μας.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε Κύριε Υπουργέ διότι:

Δεν δεχόμεθα πλέον από κανέναν, με επικοινωνιακές τακτικές και προβοκατόρικες  μεθοδολογίες, την «ενοχοποίηση» του εμπορικού κόσμου, για δήθεν συστηματική φοροδιαφυγή – απώλεια  εσόδων, του κράτους και καταλογισμού μεγάλου μεριδίου ευθύνης για την σημερινή κατάντια  της χώρας μας.

Αφού συστηματικά και διαχρονικά εσείς και οι Υπηρεσίες σας πρώτα μας «Ενοχοποιήσατε» , δημιουργήσατε τις κατάλληλες  συνθήκες για να προχωρήσετε με σειρά νομοθετημάτων στην κατ΄ ουσία ποινικοποίηση του επιχειρείν. 

Ως τρίτο βήμα μας επιβάλλατε την επαχθέστερη και μεγαλύτερη φορολογία σε όλη την Ευρώπη, ώστε οι εναπομείναντες επιχειρηματίες είτε να οδηγηθούν σε φυγή σε γειτονικές χώρες  ή να παλεύουν καθημερινά με την  χρεοκοπία.

Μας έχετε επιβάλει ένα πολύπλοκοπολυδαίδαλο, αναχρονιστικόγραφειοκρατικό και αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, όπως αυτό εκφράζεται από τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων, τον οποίον προεκλογικά δεσμευτήκατε ότι θα καταργούσατε, σήμερα απλά αποτελεί το νομικό οπλοστάσιο και βασικό εργαλείο στα χέρια των υπηρεσιών σας, για να ανακαλύπτουν δήθεν φορολογητέα ύλη, να δημιουργούν ανύπαρκτα εισοδήματα και να επιβάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις αφού το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η αύξηση των εσόδων με οιονδήποτε  τρόπο.  Αποτελεί  πλέον συνήθη πρακτική σας να θέτετε οικονομικούς στόχους στη Δ.Ο.Υ,!!! Δηλαδή ενώ δεν υπάρχουν παραβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι στόχοι που έχετε δώσει «εφευρίσκονται»  παραβάσεις ελέω Κ.Β.Σ.

 Καταργήσατε με άλλη σειρά νομοθετημάτων το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα μας, την προσφυγή στην δικαιοσύνη θέτοντας αναχώματα και εμπόδια δια μέσου της καταβολής του 50%  της «βεβαιωθείσης» παράβασης ώστε πρώτα να εκτίουμε το μισό της ποινής και μετά από χρόνια εάν έχουμε την οικονομική δυνατότητα τότε και μόνον τότε, να ελπίζουμε  ότι θα έχουμε μία τίμια Δίκη και απόφαση.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε δημοσίως μετά από όλα αυτά να μας απαντήσετε.

Γιατί η παραοικονομία που αγγίζει το 30% του ΑΕΠ στην χώρα μας τυγχάνει της ασυλίας σας;

Γιατί μπροστά στα μάτια σας , και λίγα μέτρα πέρα από το Υπουργείο Σας όπως και σε ολόκληρη την χώρα «κινητά καταστήματα»  πωλούν – παπούτσια – τσάντες  - πορτοφόλια – κοσμήματα –φο-μπιζού, αγαλματίδια, C.D., ρολόγια, μικροσυσκευές, ηλεκτρονικά παιχνίδια – ρούχα και κάθε λογής αντικείμενα χωρίς κανένα φορολογικό παραστατικό;

Γιατί επιτρέπετε στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ να  δηλώνουν ότι είναι αναρμόδιοι στην πραγματοποίηση ελέγχων και επιβολής του Νόμου!!! στις προαναφερόμενες περιπτώσεις;

Γιατί οι περιφέρειες και οι υπηρεσίες σας δεν ασκούν έλεγχο στα Κινέζικα καταστήματα και δηλώνουν πάλη αναρμόδιοι, την στιγμή κατά την οποία λειτουργούν χωρίς καν άδεια παραμονής;

Γιατί δεν ανοίγονται οι λογαριασμοί αυτών που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στις υπηρεσίες σας για να δούμε πως έγιναν βίλλες, κότερα, αμύθητες περιουσίες;

Τα τελευταία μέτρα  που αποφασίσατε όχι μόνο δεν πρόκειται να μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά θα μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο.

Σ΄ αυτά τα πατήματα δεν θα συναινέσουμε, αλλά θα είμαστε απέναντι  σας μαζί με την  αγανάκτηση, θυμό και  οργή των συναδέλφων μας.  

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search