Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Προς Όλους τους Βουλευτές Ν. Αχαΐας

 Κύριε Βουλευτά,

Ήγγικεν η ώρα… 

Τα νέα επώδυνα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά  μέτρα που έχουν αποφασισθεί στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής των επιχειρήσεων ενώ στέλνουν μηνύματα για πληθώρα νέων Λουκέτων.

Η επιβολή νέων φόρων η ελαστικοποίηση των  εργασιακών σχέσεων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, οι καταιγιστικές διαδικασίες πώλησης της κρατικής περιουσίας η έλλειψη συλλογικής δουλειάς και η απουσία της κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων περιγράφουν το νέο «οργουελικό  σκηνικό»  για νοικοκυριά ή επιχειρήσεις.

Οι απαιτήσεις των δανειστών μας με την σύναψη του δανείου συνιστούν πλήρη απώλεια της  εφαρμογής οικονομικής πολιτικής και επομένως  οικονομικής ανεξαρτησίας.

Αλήθεια ποια μέτρα της Κυβέρνησης έπιασαν τόπο έτσι ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας;

 

Αφού η χώρα βάδισε επί ενάμιση χρόνο χωρίς αναπτυξιακό νόμο τα κυβερνητικά στελέχη με πομπώδεις  εξαγγελίες και την έπαρση που διακατέχει ….εμπνευσμένους ηγέτες ανήγγειλαν το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. εκφράσθηκε  απ΄την πρώτη  στιγμή για τις παθογένειες του νόμου και για έναν νόμο αντιαναπτυξιακό που συντάχθηκε απ΄ανθρώπους εκτός αγοράς.

Μόνο τέσσερις επενδυτικές προτάσεις κατατέθηκαν για αξιολόγηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος………..

Τα παραπάνω αποτελέσματα  δείχνουν  ανάγλυφα το αντιαναπτυξιακό προφίλ του νόμου.

Ο αποκλεισμός παραγωγικών τομέων όπως το εμπόριο, τουρισμός, τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, παράλληλα με μία σειρά προϋποθέσεων, αναλογία κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, καθώς και ότι θα πρέπει ο επενδυτής να έχει στην άκρη και επί τρίμηνο πριν τη κατάθεση της πρότασης το 25% της ίδιας συμμετοχής (στο 1 εκατ. επένδυση να έχει 250χιλ. στην άκρη για ένα τρίμηνο ………) αποδεικνύει ότι μάλλον δεν θέλουν ανάπτυξη, αλλά οδηγούν μέσω δανείων τη χώρα σε «ιδιότυπη ομηρία» με συνέπειες στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Μετά τον ΟΤΕ,την ΔΕΗ, την Αγροτική που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές μέσα απ΄τα παιχνίδια μηχανισμών που μείωσαν την αξία τους στο χρηματιστήριο έρχεται μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος η διαπραγμάτευση του ορυκτού πλούτου….

Επειδή δεν αντιλαμβανόμαστε αυτή την πολιτική σαν μονόδρομο, την ανάπτυξη ως άνθηση πάνω σε «καμένη γη» και την λογική της Κυβέρνησης «ότι είναι καλό για την Τρόικα είναι καλό για την χώρα μας», θα είμαστε απέναντι σ΄αυτή την πολιτική.

Η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την θύελλα της κοινωνικής απόγνωσης και λαϊκής οργής.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς να πάρουν θέση όχι με εκτονωτικούς ρητορικούς αλλά με γενναίες πράξεις καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου άλλως ας μοιράσουν Λουκέτα στην αγορά.

Ήγγικεν η ώρα  με ποιόν θα πάς και ποιόν θα αφήσεις. 

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search