Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Κάλεσμα σε Κινητοποίηση

Διανύσαμε ήδη την πρώτη εβδομάδα των νέων αστυνομικής φύσης μέτρων (διασταύρωση στοιχείων καταναλωτών, επίδειξη Rapid test και πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στο κατάστημα)

Ζούμε λόγω των μέτρων και σε περίοδο εκπτώσεων σε ρυθμούς μείωσης της καταναλωτικής κίνησης που ξεπερνά το 40%.

Γίνεται αντιληπτό ότι κάθε άλλο παρά αναπτυξιακά μπορούν να θεωρηθούν τέτοιου είδους μέτρα που δρουν τιμωρητικά για τις μικρές επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν ευθύνονται για την διασπορά της πανδημίας.
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, υπάρχει  άλλος τρόπος διαχείρισης της υγείας και της οικονομίας..

Εναλλακτικές  που έχουμε προτείνει σαν ΕΕΣΠ τα τελευταία δυο χρονιά και δεν εισακουστήκαμε !

Φάνηκε και από τον τρόπο που μεθοδικά δούλεψε η κυβέρνηση σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης ψηφίζοντας νόμους που ουδεμία σχέση είχαν με την Πανδημία και την υπεράσπιση της υγείας των πολιτών από αυτή.

Θεωρούμε αδιανόητο τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης της ζοφερής καθημερινότητας χωρίς αντίδραση από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας αλλά και της πόλης μας.

Σε  συνεννόηση με την Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, παίρνοντας υπ’ όψιν αντιδράσεις στις όμορες περιοχές αλλά και τα έως ώρας δεδομένα δηλαδή τη μη λήψη απόφασης του τριτοβάθμιου οργάνου μας της ΕΣΕΕ να κηρύξει μία μέρα ως απεργία μετά από πρόταση του πρόεδρου της ομοσπονδίας μας Γιώργου Βαγενά στο τελευταίο ΔΣ της ΕΣΕΕ.

Αποφασίζουμε για την προσεχή Τρίτη 16/11/21 το πρωινό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και του συνόλου της επιχειρηματικής δραστηριότητας που εδρεύει στην πόλη της Πάτρας από το πρωί στις 9:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.


Καλούμε τους συναδέλφους να μην εξυπηρετήσουν κανένα καταναλωτή, αλλά και να ενημερώσουν μέσω των σελίδων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είμαστε κλειστοί και για ποιους λόγους ώστε να γίνουν και οι πελάτες μας κοινωνοί του προβλήματος

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με  μαζική συμμετοχή μαζί με τους εργαζομένους τους ώστε να αποτρέψουμε πιθανό άνοιγμα των πολυεθνικών

Αντιλαμβανόμαστε δε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία μας κάνει να χάνουμε μέρος του  ελάχιστου καθημερινού εισοδήματος μας αλλά κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς να δοθεί ακόμη και με θυσίες.

 Ζητάμε :

  • Άμεση απόσυρση των αστυνομικών μέτρων ταυτοποίησης των πελατών
  • Κατάργηση και διαγραφή της «Ρήτρας Αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Μείωση ενοικίου για το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων.
  • Διαγραφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής»
  • Αναβάθμιση της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας υγείας και αποζημίωση των νοσσούντων συναδέλφων

Καλούμε τους  συναδέλφους σε προσυγκέντρωση στην οδό Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος στις 10:30 π.μ.  Θα ακολουθήσει πορεία και συμμετοχή στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση των συναδέλφων της εστίασης στην Πλατεία Γεωργίου

Τέλος καλούμε λοιπά σωματεία και κινήσεις πολιτών να συμμετέχουνε στον κοινό αγώνα επιβίωσης των τοπικών επιχειρήσεων.

Καλούμε τοπικούς βουλευτές να έρθουν στην συγκέντρωση να παραλάβουν τα αιτήματα μας ώστε να τα προωθήσουν στους αρμοδίους υπουργούς, Όσοι δεν έρθουν αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα τους επισκεφθεί στα γραφεία τους.

εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search