Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ «ΜΑΧΗΤΩΝ»

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για την λειτουργία της πρώτης δομής στο ίδρυμα Πελοπίδα Σταθακοπούλου των "Μαχητών". Η προσπάθεια συνεχίζεται με την ανέγερση και δεύτερης δομής.

Μετά από πολυετή αγώνα ο Σύλλογος για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές» στην Πάτρα βρήκε στέγη. Στις 20/10 εγκαινιάστηκε η νέα σύγχρονη δομή φιλοξενίας τους.

Η πόλη μας είχε την τύχη να έχει πολλούς ευεργέτες και διαθέτες που άφησαν την περιουσία τους για το κοινό καλό. Δυστυχώς όμως πολύ λίγα από τα ιδρύματα αυτά αξιοποιήθηκαν και εκπληρώθηκε το όραμα του διαθέτη γιατί έλειπε η πολιτική βούληση.

Στον αγώνα υλοποίησης της διαθήκης Π. Σταθακόπουλου  πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο και συμβολή είχε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών. Ευαισθητοποιούμενος από τον αγώνα των συλλόγων με αναπηρία μετά από μία συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, η διοίκηση του Εμπορικού πήρε πρωτοβουλίες και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά για την αξιοποίηση της περιουσίας του κληροδοτήματος Π. Σταθακόπουλου που παρέμενε επί 80 χρόνια σε στασιμότητα και με ανορθόδοξη διαχείριση. Μέρος της περιουσίας είχε καταπατηθεί από την χούντα ενώ ένα άλλο μέρος της περιουσίας του παρέμενε ανεκμετάλλευτο και απαξιωνόταν  στο έλεος του χρόνου.

Με συντονισμένες πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβούλιου, του τότε προέδρου του Συλλόγου μας κ. Γιώργου Ρώρου και την θετική ανταπόκριση και συνεργασία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Φούρα «ξεκόλλησε» το θέμα και καταστρώθηκε σχεδιασμός για την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας του κληροδοτήματος καθώς και η εκκαθάριση από δικαστικές και πολεοδομικές εμπλοκές. Ο αγώνας και η προσπάθεια ήταν διαρκής απέναντι στην γραφειοκρατία και τον ωχαδερφισμό, επιμείναμε και πετύχαμε. 

Ο εμπορικός κόσμος και ο Σύλλογός μας είναι υπερήφανοι που συμβάλλαμε στην συλλογική προσπάθεια μαζί με τις οργανώσεις γονέων και των Δημοτικών αρχών στην υλοποίηση ενός έργου που προσφέρει στέγη, εκπαίδευση αγάπη και ζεστασιά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσον και τρόπο.

εκ του Συλλόγου

photo011

ΣΗΜ.: Επισυνάπτεται φωτογραφία από την συνάντηση της Διοίκησης του Συλλόγου με τους «Μαχητές» τον Σεπτέμβριο του 2013 Στη συνάντηση παρόντες απ΄το Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ ήταν οι κ.κ. Ρώρος Γ. , Στριφτούλιας Νικ. , Μπαρδάκης Πάρης , Παπαζαφείρης Βασ. και Καγιάφας Μιλ., απ΄την Οργάνωση «Μαχητές» οι κ.κ. Χριστοπούλου Μάρθα, Μουστρής Γ., Πλιάκας  Κων/νος.

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search