Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Πάτρα, 19/9/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κυκλοφοριακό στην Πάτρα

Μετά από την ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου από τον Δήμαρχο κο Πελετίδη και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κο Στάμο για τις σχεδιαζόμενες από την Δημοτική αρχή παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακόέχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
- Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων μέτρων γιατί οι μελέτες δεν έχουν επικαιροποιηθεί με τα νέα δεδομένα, είναι αποσπασματικές και δεν συνδέονται με έναν γενικότερο σχεδιασμό για το κυκλοφοριακό, τις αλλαγές στο συγκοινωνιακότου 2019, τον προαστιακό κλπ.
- Οποιεσδήποτε αλλαγές και παρεμβάσεις σε αντιδρομήσεις κλπ θα πρέπει να αποφασιστούν και υλοποιηθούν αφού υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 6 μηνών) λειτουργίας της Μίνι Περιμετρικής. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να εκτιμηθεί η συμβολή του συγκεκριμένου έργου στην ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης, καθώς και να επιλυθούν τυχόν «αστοχίες» και προβλήματα, όπως κόμβος Ταμπαχάνων, Κουρτέση κλπ.
Μετά το διάστημα των έξι μηνών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ημερίδα με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτιμηθεί η λειτουργία της μικρής περιμετρικής ώστε να αποφασίσουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές και όχι να πραγματοποιούνται αποσπασματικές επίμέρους συναντήσεις με δυο, τρεις Φορείς.
- Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να στηριχθούν σε σύγχρονη ολοκληρωμένη μελέτη, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο, και όχι σε αποσπασματικές μελέτες του παρελθόντος που δεν έχουν σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, ούτε σε πειραματισμούς.
- Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι προτάσεις και θέσεις των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων της πόλης καθώς και ο σχεδιασμός και προγραμματισμός των δρομολογίων του αστικού καιυπεραστικού ΚΤΕΛ.
- Οσον αφορά στην αποφασισμένη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα και παρεμβάσεις ούτως ώστε να μην αλλάξει ο βασικός εμπορικός της χαρακτήρας.
Επιβάλλεται η εκπόνηση της επιστημονικής μελέτης που θα προβλέπει τις συνέπειες του έργου στην τοπική οικονομία και στους δραστηριοποιούμενους στην περιοχή επαγγελματίες. Να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που παρατηρήθηκαν με την πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου, που μετατράπηκε από εμπορικός δρόμος σε οδό εστίασης, με εκτίναξη των ενοικίων, επανεμφάνισητου «αέρα» και συμβολή στην «ερήμωση» άλλων κεντρικών οδών. 
- Να ληφθούν μέτρα ανακούφισης που θα σηκώσουν το βάρος του κυκλοφοριακού για τις οδούς Κορίνθου και Κανακάρη (πεζοδρόμια, πράσινο, δενδροφύτευση, φωτισμός, καθαριότητα κ.ά). 
Τέλος επισυνάπτουμε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών στηνημερίδα «Κυκλοφοριακό στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας» τον Μάιο 2018. Εκ του Συλλόγου

Πάτρα, 20/9/2018 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σχετικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Κεφαλονιά

 

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών έπειτα από τη μεταφορά του χώρου ελλιμενισμούτου πλοίου που εκτελεί δρομολόγια Πάτρα - Κεφαλονιά απέστειλε στον Δήμαρχο Πατρέων και στον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ την παρακάτω επιστολή:«

Το τελευταίο διάστημα έχει μεταφερθεί ο χώρος ελλιμενισμού του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Κεφαλονιά από τον μώλο της Αγίου Νικολάου. Αυτό έχει σαν συνέπεια την μηάμεση πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης και τηναυξημένη ταλαιπωρία του. 
Επειδή έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραπόνων τόσο από επαγγελματίες της πόλης όσο καιαπό επισκέπτες για το παραπάνω ζήτημα, ζητάμε τη συνεργασία του Δήμου Πατρέων με τον ΟΛΠΑ προκειμένου να επανεξεταστεί η επιστροφή του στον μώλο της Αγίου Νικολάου και παράλληλα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνησηοχημάτων και επιβατικού κοινού.»
Εκ του Συλλόγου

 

Πάτρα, 20/9/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Προέδρου της ΛΑ.Ε. στον ΕΕΣΠ

 

Ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε. κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών όπου είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΕΣΠ καιτον Πρόεδρο της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ για τα αιτήματα και τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου καιτης μικρομεσαίας επιχείρησης. 
Ειδικότερα οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα του ασφαλιστικού, στην ανάγκη ίδρυσηςΑναπτυξιακής Τράπεζας, στον ακατάσχετο λογαριασμό, στους διακανονισμούς με τη ΔΕΗ και στην προστασία της πρώτης κατοικίας των εμπόρων και της επαγγελματικής στέγης. 
Ο κ.Λαφαζάνης εξέφρασε την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου και ανέφερε ότι είναι αναγκαία μία ευρεία «σεισάχθεια» δίκαιης διαγραφής των χρεών των ΜμΕ ούτως ώστε να είναι δυνατή η επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ δώρισε στον κ. Λαφαζάνη το Ιστορικό Ημερολόγιο 2018 που περιλαμβάνει υλικό από το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και επιδόθηκαν υπομνήματα εκ μέρους του ΕΕΣΠ και της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ με τις θέσεις καιτις προτάσεις του εμπορικού κόσμου. 
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ρώρος, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ κ.Βαγενάς και ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ζαφειρόπουλος. 
Στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε.συμμετείχαν ο πρώην Βουλευτής κ. Πετράκος και ο κ. Φλαμιάτος, Μέλος της ΠολιτικήςΓραμματείας. 
Εκ του Συλλόγου
*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Πάτρα, 20/9/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την αποτρόπαιη και στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών τιμά την μνήμη του συμμετέχοντας ενεργά στουςαγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ενάντια στον Φασισμό και τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία.
Παράλληλα πιστεύουμε πως επεισόδια και βανδαλισμοί που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόληςείναι καταδικαστέα και δεν τιμούν κανέναν, αλλά αντίθετα αμαυρώνουν την μνήμη του καιδρουν ενάντια στην ανάγκη ενός ενιαίου δημοκρατικού μετώπου.
Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των αξιών του Ανθρωπισμού είναι καθήκον και υπόθεσηόλων μας. 
Εκ του Συλλόγου
 
 
© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search