ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Πάτρα, 21/1/2019

Έναρξη Καρναβαλιού 2019

Ο ΕΕΣΠ κατέβαλε, παρά την άρνηση συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής, κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε η ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να είναι μια λαμπερή γιορτή αντάξια της πόλης και του θεσμού που θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών θα αναζωογονήσει την τοπική αγορά και θα προσφέρει χαρά και διασκέδαση.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο Σύλλογος μας τύπωσε και διένειμε στα Πατρινά καταστήματα Καρναβαλική αφίσα και φυλλάδιο, τα οποία και μέσω συνεργασίας που πετύχαμε με το ΚΤΕΛ τον ΟΣΕ και τη ΓΕΦΥΡΑ διέδωσαν το μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού και ειδικά της έναρξής του και πρόβαλαν την τοπική αγορά της πόλης μας.

Η καμπάνια αυτή είχε αποτελέσματα και πραγματικά η κίνηση στα Πατρινά καταστήματα το Σάββατο 19/1 ήταν αυξημένη ιδιαίτερα από επισκέπτες έως τις 16:00

Δυστυχώς και με μεγάλη μας λύπη οι εκδηλώσεις – συναυλίες που είχε προγραμματίσει ο Δήμος

λόγω κακής οργάνωσης και μη πρόνοιας για τον καιρό δεν πραγματοποιήθηκαν, απογοητεύοντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες που παρά την βροχή συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου και περίμεναν μια λαμπερή γιορτή έναρξης. Η αποτυχία αυτή πέρα από το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί σε νεολαία και καρναβαλιστές όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην οικονομία της πόλης

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με όλα τα μέσα που διαθέτει θα συνεχίσει την προσπάθεια για λαμπερό χαρούμενο Καρναβάλι μέσα από δράσεις, καθώς και την προβολή του Πανελλαδικά ούτως ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες και να βοηθήσουμε την πόλη μας και την αγορά της. Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του καρναβαλιού και μία μεγάλη πανελλαδική καμπάνια για τις τελευταίες μέρες του για τις οποίες θα ενημερώσουμε σύντομα.

Παρά το ότι συναντάμε τοίχος εμμένουμε στην ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης με την Δημοτική Αρχή για να επιτευχθούν τα μέγιστα οφέλη για την πόλη μας. Για παράδειγμα δράσεις όπως ο διαγωνισμός καρναβαλικής βιτρίνας όπου ο Δήμος συμμετείχε την 1η χρονιά αλλά μετά την εγκατέλειψε, συνεχίστηκε με επιτυχία από τον ΕΕΣΠ και τις επόμενες χρονιές και έχει αποτελέσει πλέον ένα θεσμό που δίνει χρώμα και εξωστρέφεια στην πόλη.

Afisa Carnival