Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Πάτρα, 2/7/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαράδεκτες χρεώσεις εκ μέρους των τραπεζών

Με μία πρωτοφανή και συντονισμένη κίνηση οι ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε απαράδεκτες και υψηλές χρεώσεις για τις συναλλαγές μέσω ATM. Ένα ακόμη μέτρο που πλήττει άμεσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές προμήθειες των pos, στις χρεώσεις και συναλλαγές με το δημόσιο μέσω e-banking, στην κλειστή στρόφιγγα  χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ζητάμε την κατάργηση του παραπάνω μέτρου μαζί με την κατάργηση των προμηθειών για πληρωμές στο δημόσιο μέσω e-banking καθώς και τη μείωση των προμηθειών για τα POS σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πάγιο αίτημά μας  παραμένει είναι η ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού-επενδυτικής τράπεζας, για την ουσιαστική στήριξη με αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αποτελούσε και αποτελεί την εθνική ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε τέτοιου είδους μέτρα αυθαιρεσίας των τραπεζών, μέτρα που πλήττουν το εισόδημα του καταναλωτή και επιβαρύνουν την μικρομεσαία επιχείρηση.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search