Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Δελτίο Τύπου - Προτάσεις ΕΕΣΠ για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

                                                                                                         Πάτρα, 25/7/2019

Δελτίο Τύπου

Προτάσεις ΕΕΣΠ για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Στην συνάντηση των φορέων της πόλης στον Δήμο της Πάτρας για την διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην πόλη μας ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε δια του Προέδρου του κου Ζαφειρόπουλου και κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για την καλύτερη προβολή, προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων.

Η διεξαγωγή μίας μεγάλης Αθλητικής διοργάνωσης με την συμμετοχή 26 χωρών (αριθμός ρεκόρ) στην πόλη μας πρέπει, πέραν της αθλητικής και οργανωτικής της επιτυχίας, να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό για την προβολή της πόλης, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων της. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη όπως τόσες άλλες στο παρελθόν.

Ο ΕΕΣΠ θέλοντας να συμβάλει στην προβολή της πόλης για την προσέλκυση επισκεπτών και κατά την διάρκεια των αγώνων, την αύξηση της εμπορικής κίνησης, αλλά και για την μελλοντική διεθνή της εικόνα έχει να καταθέσει ορισμένες σκέψεις – προτάσεις που θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση του σκοπού αυτού.

  1. 1.Καθαριότητα – καλλωπισμός, ευπρεπισμός, στολισμός δημόσιων χώρων

Ειδικά στο κέντρο και στους χώρους και διαδρομές που θα κινούνται αθλητές και επισκέπτες θα πρέπει να υπάρξει ένταση ως προς την καθαριότητα και ειδικός σχεδιασμός για τις ώρες αποκομιδής. Ο ΕΕΣΠ σκοπεύει να στείλει ειδική ενημέρωση στα μέλη του για την προσωπική ευθύνη του καθενός για την καθαριότητα, μείωση του όγκου στα χαρτόκουτα κλπ.

Στις προθήκες καταστημάτων να μοιραστούν και να μπουν αφισάκια των αγώνων.

Χώροι πράσινου και παρτέρια πρέπει να καλλωπιστούν και αναβαθμιστούν. Το ρολόι της Τριών Συμμάχων να λειτουργήσει.

Οι διαβάσεις πεζών να «φρεσκαριστούν».

Κάλυψη των προσόψεων κεντρικών κενών ή υπό κατασκευή κτιρίων με γιγαντοπανώ.

Στολισμός πεζοδρόμων με σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες.

Να εξεταστεί η δυνατότητα να καθαριστούν τα ΚΑΦΑΟ και να «ντυθούν» με τα χρώματα και το λογότυπο των αγώνων.

  1. 2.Φυλλάδιο προβολής της πόλης

Να κυκλοφορήσει ειδικό πολύγλωσσο φυλλάδιο με το πρόγραμμα των αγώνων, χάρτη της πόλης με τα σημεία ενδιαφέροντος, συγκοινωνίες, εστίαση, αγορά κλπ. Να είναι διαθέσιμο στους χώρους των αγώνων, σε ξενοδοχεία αλλά και καταστήματα. Να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να το βρίσκει παντού.

  1. 3.Ειδικά αστικά δρομολόγια - διευκολύνσεις επισκεπτών – wifi

Σε συνεργασία Δήμου με το ΚΤΕΛ να δημιουργηθούν ειδικά τακτικά δρομολόγια από τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων προς το κέντρο της πόλης.

Η Τροχαία να εντείνει τις προσπάθειές της για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου (διπλοπαρκάρισμα κλπ)

Να εξεταστεί η δυνατότητα παροχής δωρεάν πρόσβασης WiFi στο Internet στους χώρους των αγώνων και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Γιγαντοοθόνες on line μετάδοσης των αγώνων σε πλατείες. (Πλ. Ελευθερίας, Ψηλαλώνια, Πλ. Γεωργίου, Όλγας, Αγ. Σοφίας, Ντε Μιράντα).

Σημεία στο κέντρο (City Points) όπου εκτός από ενημέρωση θα μπορούν οι επισκέπτες σε ειδικούς φωριαμούς να ασφαλίζουν σακίδια κλπ.

  1. 4.Προβολή του Καρναβαλιού - αδελφοποιήσεις

Το Καρναβάλι είναι η μεγάλη γιορτή και το μεγάλο ατού και πλεονέκτημα της πόλης μας. Να προβληθεί ιδιαίτερα. Να εξεταστεί η δυνατότητα σε ένα πάρκο της πόλης (πχ Νότιο Πάρκο) να στηθούν εκθέματα από άρματα και περίπτερο με φωτογραφικό υλικό, video κλπ.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα αδελφοποίησης με πόλεις που έχουν επίσης καρναβαλικές εκδηλώσεις.

  1. 5.Προβολή τοπικών προϊόντων – μεσογειακή διατροφή και γαστρονομία.

Τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προβολής. Μπορεί να στηθεί αξιοποιώντας τα καλαίσθητα σπιτάκια του Δήμου που χρησιμοποιούνται στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε κεντρικό σημείο (πχ στον Έσπερο αφού ευπρεπιστεί) ένα «μικρό χωριό» όπου ενδιαφερόμενοι τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Τα καταστήματα εστίασης σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ μπορούν να προβάλουν ειδικά menu μεσογειακής υγιεινής διατροφής με την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων.

  1. 6.Εξέταση ειδικού ωραρίου καταστημάτων στην τελετή λήξης.

Κατά την διάρκεια του πάρτι λήξης των αγώνων στην Πλ. Γεωργίου Α’ θα βοηθούσε να πεζοδρομηθεί η Μαιζώνος από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη.

Η τελετή λήξης των αγώνων 31/8 συμπίπτει με την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Με μία συνδυαστική καμπάνια για την τελετή, το πάρτι καθώς και ειδικές εκπτώσεις επί των εκπτώσεων η πόλη μπορεί να γίνει πόλος έλξης για επιπλέον επισκέπτες και για τόνωση της αγοράς. Να διερευνηθεί η δυνατότητα προσαρμογής του ωραρίου ούτως ώστε να υπάρχει το μέγιστο όφελος για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.(Εντός του εθνικού ωραρίου)

Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και αυτά που πρέπει να γίνουν πολλά. Πιστεύουμε όμως ότι με την συνεργασία όλων μας και την συντονισμένη δουλειά θα πετύχουμε το βέλτιστο ούτως ώστε αυτοί οι αγώνες αυτοί να αποτελέσουν σταθμό για την ανάδειξη της πόλης, την εξωστρέφεια και την βελτίωση της ζωής των πολιτών και της τοπικής οικονομίας.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search