Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - 2019

Πάτρα, 2/9/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΕΕΣΠ προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμήσουν την τοπική αγορά

για την προμήθεια των σχολικών ειδών

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) της πόλης μας. Καλούμε και προτρέπουμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά βιβλιοπωλεία για την προμήθεια των σχολικών ειδών.

Αντίστοιχα πρέπει να ενεργούν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ευελπιστούμε ότι καλλιεργούν κλίμα υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων προτρέποντας τους γονείς και τους μαθητές να προτιμούν την τοπική αγορά. Εξάλλου, η άριστη ποιότητα, οι προσιτές τιμές, η ποικιλία σχολικών ειδών, η άψογη εξυπηρέτηση που παρέχεται αλλά και το γεγονός ότι στηρίζεται η τοπική οικονομία, είναι βασικοί παράγοντες για τους οποίους αξίζει να προτιμούνται τα τοπικά καταστήματα.

Φίλε καταναλωτή,

Έρευνες που εκπονήθηκαν από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ), αλλά και Παγκόσμιες έρευνες υπολόγισαν ότι από τα 100 ευρώ που εισπράττονται ως έσοδα από ένα πολυκατάστημα (βιβλιοπωλείο) μόνο τα 11 ευρώ επιστρέφουν στην τοπική οικονομία. Αντιθέτως, από τα 100 ευρώ που εισπράττονται από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, στην τοπική οικονομία επιστρέφουν τα 55 ευρώ! Επίσης για κάθε θέση εργασίας που «δημιουργεί» μια πολυεθνική αλυσίδα χάνονται 2,5 θέσεις εργασίας από την τοπική αγορά. Υποστήριξε την πόλη σου, το παρών σου και το μέλλον των παιδιών σου.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search