Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Ακατανόητοι έλεγχοι στην αγορά της Πάτρας

Σήμερα στην «εορταστική» αγορά της Πάτρας «εφόρμησαν» μικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της Περιφέρειας που με σαρωτικούς και εξοντωτικούς ελέγχους στα «ανοικτά» (click-away) μικρά τοπικά καταστήματα εκπλήρωσαν το καθήκον τους να «διαφυλάξουν την δημόσια υγεία».

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η έλλειψη ενημέρωσής τους. Μην έχοντας ιδέα του τρόπου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ζητούσαν από τα καταστήματα άδεια λειτουργίας σαν να έχουν υπαίθρια επιχείρηση και πάγκους όπως υποχρεούνται οι συνάδελφοι στις λαϊκές και στις εμποροπανηγύρεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πάντα και ειδικά οι μεγάλοι όμιλοι λειτουργούν κανονικά και ασύδοτα χωρίς πλήρη μέτρα προστασίας.  Στο στόχαστρο όμως μπαίνουν οι μικρές επιχειρήσεις που είναι οι μόνες οι οποίες θέλουν και μπορούν να τηρήσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και το έχουν αποδείξει. Δημιουργούνται έτσι εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά και την αποτελεσματικότητά αυτών των ελέγχων  όσον αφορά την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Καλούμε τις υπηρεσίες να σταθούν ουσιαστικά και υπεύθυνα αρωγοί στην κοινωνία στην μάχη που δίνει για επιβίωση και κατά της πανδημίας και όχι ακόμα μία θηλιά στο λαιμό του μικροεπαγγελματία.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search