Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Επιστολή ΕΕΣΠ πτος την Περιφέρεια για το Πρόγραμμα Επιδοτήσεων

Προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη Νεκτάριο
                Αντ/ρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Ζαΐμη Φωκίωνα

Διανύουμε μία περίοδο όπου λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που την συνοδεύει ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου πλήττονται βαρύτατα καθώς παραμένουν ουσιαστικά κλειστές στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης όπου έδωσαν αγώνα επιβίωσης ώστε α παραμείνουν όρθιες και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας και κοινωνική συνοχή δέχονται ένα νέο ανυπολόγιστα βαρύ πλήγμα. Η επέκταση του προγράμματος επιχορήγησης από την Περιφέρεια αποτελεί μια θετική είδηση μικρής έστω βοήθειας. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι ο τρόπος που λειτούργησε και τα κριτήρια της προηγούμενης φάσης δεν ευνόησαν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι και οι πιο ευάλωτες και πληττόμενες. Η μείωση του ανώτατου πλαφόν επιδότησης που είχαμε εισηγηθεί θα έδινε την ευκαιρία σε περισσότερες επιχειρήσεις να ωφεληθούν. Επίσης η γραφειοκρατική πολυπλοκότητα ανάγκασε τους αιτούντες σε έξοδα που με απλοποίηση μπορούν να αποφευχθούν. Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε την συμμετοχή του Συλλόγου μας στον καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης ώστε να συμβάλουμε :

- στο να είναι περισσότεροι οι ωφελούμενο

- στο να υπάρχει προσανατολισμός προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

- στην απλοποίηση της όλης διαδικασίας.

Ακόμη ζητάμε επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χρηματοδότης της πρότασης μας για την δημιουργία πλατφόρμας eshop τοπικών καταστημάτων καθώς και την υποστήριξη διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς όταν επιτραπεί να λειτουργήσει κανονικά.

Είμαστε βέβαιοι για την θετική ανταπόκρισή σας ούτως ώστε το πρόγραμμα αυτό να δώσει μια μικρή βοήθεια σ’αυτούς που πραγματικά ασφυκτιούν και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων..

ipografi

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search