Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Αίτημα παράτασης για τη ρύθμιση των 72 δόσεων

Προς:

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Στις 31/12/2021 λήγει η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών που πάγωσαν κατά την περίοδο της πανδημίας καθώς και εκείνων που εν μέσω πανδημίας έχασαν τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.

Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν υποστεί βαρύ οικονομικό πλήγμα και ότι ακόμη συνεχίζουν να υφίστανται περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι απαγορευτικό για πολλές επιχειρήσεις να ενταχθούν άμεσα στο ευνοϊκό αυτό μέτρο και να εξυπηρετήσουν με συνέπεια την νέα ρύθμιση προς όφελος του δημοσίου και των ιδίων.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε την παράταση του μέτρου χωρίς τόκους και προσαυξήσεις για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ούτως ώστε να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υγειονομικέ κρίση. Επίσης θα πρέπει να μετατεθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και η υποχρέωση καταβολής των υποχρεώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Παράλληλα είναι αναγκαίο να εξετάσετε την δυνατότητα μιας νέας συνολικής ρύθμισης παλαιών και νέων χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία με πολλές δόσεις για να δοθεί η δυνατότητα ένταξης σε αυτήν του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων.

Γνωρίζοντας ότι αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων ανεξυπηρέτητων χρεών που έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση, ελπίζουμε ότι θα δεχθείτε το δίκαιο αίτημά μας.

Μετά τιμής,

 

Ο Πρόεδρος

 

Ζαφειρόπουλος Κων/νος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μακρής Ευθύμιος

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search